Siirry sisältöön

ISÄNNÖINTIPALVELUJA SATAKUNNASSA KIINTEISTÖSI PARHAAKSI

PYYDÄ TALOYHTIÖLLESI TARJOUS

Sakipa Oy Isännöinti | 02 6344 300 | info.pori@oi.fi | avoinna ma-to 9-16, pe 9-14 (kesäaika 1.6.-30.8. pe 9-13)

Vastuullisuus

Taloudellinen vastuu

Sakipa Oy Isännöinnin liikevaihto (30.6.2021) on n. 1,15 M€. Viime vuoden aikainen liikevaihdon kasvu on n. 5 %. Työllistämme tällä hetkellä 19 alan ammattilaista. Henkilöstölle maksetut palkat ja muut henkilöstökulut ovat yhteensä n. 700.000 € vuodessa. Tuloveroa ja arvonlisäveroja yritys maksaa n. 270.000 € vuodessa. Kasvavana isännöintiyrityksenä työllistetään oman henkilökunnan lisäksi alihankintaketjuja ja korjaushankkeiden toteuttajia. Hoidossamme on n. 190 taloyhtiön taloutta, joiden vastiketulot ovat yhteensä n. 31 miljoonaa € vuodessa ja lainasalkku vastuineen n. 119 M€.

Isännöitsijä hoitaa osakkaiden kiinteistövarallisuutta ja ylläpitää sitä. Talouden ja rahaliikenteen hoitaminen on isännöitsijän vastuulla. Sakipa Oy Isännöinnissä mm. maksuun liittyvät prosessit kulkevat useamman henkilön kautta ja hallituksilla on mahdollisuus asukassivujen kautta seurata maksuliikennetapahtumia.

Sosiaalinen vastuu

Sosiaalinen vastuu kohdistuu henkilöstöön ja asiakaskuntaan. Sakipan 19 hengen työsuhteet ovat pitkäaikaisia (pisimmät yli 30 vuotta) ja henkilöstön pysyvyys on hyvä. Uusien työntekijöiden valinnoilla pyritään myös rakentamaan entistä asiantuntevampi Sakipa Oy Isännöinti. Henkilöstössä on tapahtunut sukupolvenvaihdos, kuten yrityksen omistuksessakin, ja se takaa jatkuvan koulutuksen myötä asiakkaille hyvät palvelut myös tulevaisuudessa. Isännöinnin osa-alueiden työt tehdään vastuullisesti tiimeissä ja iloisuuden kautta hyvää asiakaspalvelua korostaen. Palvelulupauksena on, että tehdään mitä luvataan.

ISA-auktorisoitujen isännöitsijöiden joka toinen vuosi tapahtuvalla ulkoisella auditoinnilla varmistetaan prosessien toiminnallisuus, turvallinen talousasioiden hoito ja toiminnan eettisyys. Alihankinnat, paikallisuutta suosien, hoidetaan taloyhtiön edun mukaan avoimesti. Myös sähköinen kirjanpito ja maksuliikenne ovat avointa ja jatkuvasti hallinnon tarkastettavissa, joka lisää luottamusta. Viestintä on nykyaikaista ja monikanavaista. Asumisessa edistetään viihtyisyyttä, turvallisuutta ja terveellisyyttä.

Sosiaalisen vastuullisuuden tärkeä työkalu on sidosryhmävuoropuhelu. Sakipa Oy Isännöinnin eri sidosryhmien kanssa käydään aktiivista ja säännöllistä keskustelua nykytilasta sekä toiveista, jotta yritys kykenee mahdollistamaan ympäristön, jossa liiketoiminta, taloyhtiöt, kumppanit sekä ihmiset voivat kasvaa ja kehittyä. Sidosryhmille tarjotaan myös avoimesti sellaista tietoa, joka osaltaan vahvistaa luottamusta sekä Sakipa Oy Isännöinnin roolia asiantuntijana.

Vastuu ympäristöstä

Vastuu ympäristöstä korostuu taloyhtiöiden hoidossa ja yhteistyössä hallitusten ja osakkaiden kesken. Arvostamme ja kunnioitamme toiminnassamme ympäristöä ja huolehdimme osaltamme kiinteistöjen päästöjen minimoinnista. Lämmitys on taloyhtiöiden suurin kuluerä ja energian säästö näkyy kustannuksissa ja myös päästöissä. Ympäristövastuuta on myös suunnitelmallinen kiinteistönpito ja oikea-aikaiset korjaukset sekä tehokas jätehuolto kierrätyksineen.