Siirry sisältöön

ISÄNNÖINTIPALVELUJA SATAKUNNASSA KIINTEISTÖSI PARHAAKSI

PYYDÄ TALOYHTIÖLLESI TARJOUS

Sakipa Oy Isännöinti | 02 6344 300 | info@sakipa.fi | avoinna ma-to 9-16, pe 9-14

Villilän Kartano on Sani Aartelan oma helmi

SaniVain Elämää -sarjastakin tuttu laulaja Sani Aartela latautuu kartanonrouvan roolissaan. Ehostuksen kartanolle omin käsin antanut artisti hyppää välillä jopa kerrossiivoojan rooliin.

Satakunnassa sijaitseva Villilän Kartano on herännyt toden teolla uuteen kukoistukseen Aikakoneesta tunnetuksi tulleen Sani Aartelan käsissä. Kulttuurikeskukseksi muuntautunut paikka pulppuilee tekemisen meininkiä: elokuussa kiinteistö toimii myös reality-sarjan kuvauspaikkana.

Sani etsi kauan paikkaa, jossa voisi toteuttaa unelmiaan ja visioitaan. Lopulta kohtalo johdatteli hänet kartanon pehtoorin Kristian Laihon kanssa Nakkilaan.

– Tämä on minulle henkireikä. Täällä saan olla yhdessä paikassa ja keskittyä täysillä juuri tähän. Poissa ollessani paikkaa pyörittää ammattitaitoinen väki. Minä pääsen tänne joka toinen viikko ja nautin silloin ihan joka hetkestä.

Timanttinen uudistus

Sani vuokrasi kartanon Kristianin kanssa Nakkilan kunnalta ja Sakipa toimii kiinteistön isännöitsijänä. Yhteistyökuvio on rakentunut alusta asti saumattomaksi. Uudet vuokralaiset ovat voineet toteuttaa visiotaan rauhassa, mutta ovat vastapainoksi saaneet apua kaikkeen tarpeelliseen Sakipalta.

Ennen toiminnan alkua suojellun rakennuksen tyyli hiottiin huippuunsa Museoviraston ohjeistuksia noudattaen ja huoneita ehostettiin hellävaraisella pintaremontilla. Maalisuti viuhui tiuhaan. Artesaaniksi aikanaan valmistuneella Sanilla on intohimoinen kiinnostus sisustamista kohtaan. Siksi hän osallistui kaikkeen tekemiseen Kristianin kanssa tiiviisti. Remppaamisen aikana paikasta tuli kuin oma, ei pelkkä vuokrattu kiinteistö.

Kaikkien ulottuville

Noin 15 minuutin ajomatkan päässä Porista sijaitseva kartano huokuu historiaa, mutta myös tulevaa. Kristian on tehnyt paikkaan konseptisuunnittelua ravintola- ja media-alan ammattilaisena. Kaksikolla on mielenkiintoisia ajatuksia paikan kehittämisen suhteen ja loputtomasti huikeita ideoita. Tulevaisuudessa artistien tuotantoja ja näytelmiä tullaan filmatisoimaan niin, että niitä voidaan jakaa muun muassa päiväkoteihin ja sairaaloihin.

Ison maailman malliin

Kartanon mailla on jo koko kevään ajan pidetty kokouksia ja juhlia sekä majoitettu matkustajia. Booking.comiin on ropissut positiivista palautetta. Villilän tulevaisuuden Sani näkee kirkkaana.

– Luotan paikkaan ja sen mahdollisuuksiin. Tarkoituksemme on saada Nakkila esille ympäri Suomen ja ulkomaillekin.
Kaunis rakennus puutarhoineen puhkeaa viimeistään kesällä täyteen loistoonsa luonnon tehdessä taikojaan. Kesäksi pihamaalle avautuu myös Bar & Café Carage.

– Sinne voi hurauttaa kaffeelle tai iltasella lasilliselle. Haluamme tästä helposti lähestyttävän paikan, jonne voi rohkeasti tulla! Sani täsmentää.

Villilän Kartano

  • Ensimmäinen maininta kartanosta löytyy vuodelta 1450
  • 22 yöpymispaikkaa ”Meidän majoitus on A-luokkaa inhimillisellä hinnalla”
  • Juhla- ja kokoustila
  • Kesäkahvila- ja baari
  • Kartanossa toteutetaan muun muassa teatteriesityksiä, bänditapahtumia ja tyky-päiviä ympäri vuoden
  • Villilän elokuvastudiot on toiminut kartanon talousrakennuksissa jo vuodesta 2003

Villilän kartanon verkkosivut osoitteessa villilankartano.fi.

Villilän kartano
Villilän kartano