Siirry sisältöön

ISÄNNÖINTIPALVELUJA SATAKUNNASSA KIINTEISTÖSI PARHAAKSI

PYYDÄ TALOYHTIÖLLESI TARJOUS

Sakipa Oy Isännöinti | 02 6344 300 | info@sakipa.fi | avoinna ma-to 9-16, pe 9-14 (kesäaika 1.6.-30.8. pe 9-13)

Isännöinnin vuosikello

tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu

Tammi-maaliskuussa

Helmikuussa hallitus päättää kevään yhtiökokouksen ajankohdan ja suunnittelee yhtiökokouksen esityslistan. Lisäksi kokouksessa valmistellaan korjausten ja niiden rahoituksen päätösselvityksiä.

Alkuvuodesta pidetään myös tilinpäätöskokous, jossa hallitus käsittelee ja hyväksyy tilinpäätöksen sekä toimintakertomuksen. Tilinpäätöksen valmistelusta vastaa isännöinti.

Huhti-kesäkuussa

Kevään yhtiökokouksen jälkeen hallitus järjestäytyy ja uudet hallituksen jäsenet perehdytetään tehtäväänsä. Yhtiökokousten päätösten toimeenpano aloitetaan: valitaan toteutettavat urakat ja kilpailutetaan niiden tekijät. Jos tulevana kesänä on tiedossa ulkokorjauksia, niihin liittyvät työmaapalaverit käydään alkukesästä.

Viimeistään toukokuussa pidetään taloyhtiön kevättalkoot. Hallitus sopii isännöinnin kanssa, miten talkoista tiedotetaan asukkaille. Lisäksi se päättää etukäteen, mitä talkoissa tarjotaan ja sopii siitä, kenen vastuulla eväiden hankkiminen on. Hallitus huolehtii, että välineitä, kuten haravia ja lapioita on riittävästi.

Heinäkuussa

Talkoot on pidetty, ja pihamaa kukoistaa alkukesän vehreydessä. Pian suurin osa talonväestä lähtee lomanviettoon, osa pysyy kesän kotona. Taloyhtiön hallituksen kannattaa jo alkukesästä muistuttaa asukkaista siitä, miten koti jätetään lomakuntoon. Ilmoitustaululle laitettavan lomalle lähtijän -muistilistan löydät osoitteesta kotitalolehti.fi.

Taloyhtiön suuret remontit toteutetaan yleensä kesällä. Jos urakka painaa päälle, varautukaa pitämään kesän aikana useita kokouksia.

Elo-syyskuussa

Syyskuussa hallitus käsittelee välitilinpäätöksen, jos sellainen tehdään. Lisäksi alkaa tulevien korjaushankkeiden suunnittelu.

Jos seuraavalle vuodelle halutaan kilpailuttaa palveluntuottajia kuten kiinteistönhuolto, toimeen on ryhdyttävä saman tien. Vanhoissa sopimuksessa on usein kolmen kuukauden irtisanomisaika, joten päätökset vanhojen sopimusten irtisanomisesta tehdään tavallisesti syyskuun loppuun mennessä.

Jos taloyhtiössä pidetään syysyhtiökokous, hallitus ja isännöinti työstävät asialistan valmiiksi. Samalla voidaan pohtia, milloin on hyvä hetki pitää syystalkoot.

Hallituksen kannattaa muutenkin viestiä aktiivisesti ympäri vuoden. Alkusyksystä asukkaita varmasti kiinnostaa kuulla edellisen kesän korjaushankkeista.

Marraskuussa

Ennen lumen tuloa taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän on varmistettava yhdessä huoltoyhtiön kanssa, että kiinteistö on turvallinen. Ovatko kattojen lumiesteet ja kulkusillat kunnossa? Onko aurauksesta, hiekoituksesta ja kattolumien tarkkailusta sovittu selvästi? Entä miten saadaan lumenpudottajat nopeasti, sitten kun tarve jonain talviaamuna tulee?

Niissä taloyhtiöissä, joissa on päätetty pitää syksyn yhtiökokous vasta joulukuussa, valmistellaan talousarvio tulevalle vuodelle.

Nyt hallituksella on hyvää aikaa suunnitella myös omaa työtään ja miettiä esimerkiksi, miten tiedonkulkua asukkaille voisi taloyhtiössä parantaa.

Joulukuussa

Kunnossapitotarveselvitys on tärkeä väline kiinteistön suunnitelmalliseen hoitoon. Yhtiökokouksessa käydään sen pohjalta keskusteluja seuraavan viiden vuoden kunnossapidon tarpeesta, joka vaikuttaa olennaisesti yhtiövastikkeisiin. Selvitys voi vaatia kuntotutkimuksia, jolloin valmistelu on hyvä aloittaa jo ennen vuoden vaihdetta.

Tarkista myös loppuvuodesta, onko nykyiseen isännöintisopimukseen päivitystarpeita. Nyt on lisäksi aika aloittaa hallitustyön suunnittelu ja kokouskalenterin laadinta ensi vuodelle

Taloyhtiön on huomioitava asbestilaki tulevien korjausten kustannuksissa vuoden 2016 alusta, jos taloyhtiössä on suunnitteilla jotain purkutyötä vaativaa.