Siirry sisältöön

ISÄNNÖINTIPALVELUJA SATAKUNNASSA KIINTEISTÖSI PARHAAKSI

PYYDÄ TALOYHTIÖLLESI TARJOUS

Sakipa Oy Isännöinti | 02 6344 300 | info@sakipa.fi | avoinna ma-to 9-16, pe 9-13

Toukokuun tiedote

Taloyhtiön kuukausitiedote

Kukat kaunistamaan pihaa

On mukavaa, jos joku asukas on innokas hoitamaan yhteisiä istutuksia. Puita ja kukkia ei voi kuitenkaan istuttaa yhteisille piha-alueille omin luvin, vaan yhteisistä alueista päätetään yhdessä. Talon toimintatavat kannattaa varmistaa etukäteen taloyhtiön hallitukselta.

Kasteluvuoroista ja muista hoitotehtävistä hyvä sopia etukäteen. Vastuussa voi olla esimerkiksi kukkia ehdottanut osakas.

Huoltoyhtiö huolehtii isoista asioista, kuten useimmiten nurmikon leikkaamisesta. Muita töitä asukkaat hoitavat itse tai taloyhtiö voi palkata vihertyöntekijän tekemään niitä.

Kuka huoltaa leikkipaikan?

Leikkipaikka on monelle taloyhtiön pikkuasukkaalle mieluinen paikka. Jos havaitset puutteita leikkipaikalla, ota yhteyttä huoltoyhtiöön. Tarvittaessa kannattaa estää lasten leikkiminen, jos leikkipaikka vaikuttaa selkeästi vaaralliselta.

Taloyhtiön keinujen, kiipeilytelineiden ja liukumäkien turvallisuus on hallituksen vastuulla. Käytännössä isännöitsijä järjestää leikkipaikan huollon esimerkiksi huoltoyhtiön kanssa.

Keväällä tarkistetaan, onko lumi ja jää vaurioittanut laitteita talvella. Lisäksi tarkistetaan esimerkiksi turva-alustojen kunto ja mahdolliset ilkivallan jäljet. Rapistuneelle leikkipaikalle voidaan tehdä erillinen kuntotarkastus, jossa selviää, onko leikkipaikka turvallisuusvaatimusten mukaisessa kunnossa.

Muistilista juhlien järjestämiseen taloyhtiössä

Oletko järjestämässä tupaantuliaiset, syntymäpäivät tai muut illanistujaiset? Taloyhtiössä ei vaadita täyttä hiljaisuutta, mutta myös naapurit on syytä huomioida. Seuraavin vinkein juhlat onnistuvat sekä järjestäjän että naapurin näkökulmasta:

Juhlien järjestäjä

  • Ilmoita naapureille esimerkiksi aulan ilmoitustaululla juhlista. Kerro juhlien ajankohta, omat yhteystietosi ja asuntosi numero.
  • Taloyhtiön järjestyssääntöjen määräämänä hiljaisuusaikana (yleensä klo 22–07) meteliä ei tulisi kuulua. Naapurit saattavat kärsiä melusta, vaikka he eivät tekisikään valituksia.
  • Juhlien jälkeen siivoa mahdolliset jäljet taloyhtiön yleisistä tiloista.

Naapuri

  • Osana normaalia asumista kotiin saa kutsua vieraita. Juhlien järjestämistä silloin tällöin ei voi kieltää muilta asukkailta.
  • Toistuvasti naapurista kantautuva musiikki tai meteli kannattaa ottaa puheeksi kyseisen naapurin kanssa.
  • Hallitus ja isännöintiyritys voivat puuttua asiaan vain, jos melu on säännöllistä eikä naapurien välinen keskustelu auta tilanteeseen.
  • Soita hätänumeroon vain, jos epäilet väkivaltaa tai muita rikoksia.

 

ISÄNNÖITSIJÄ