Siirry sisältöön

ISÄNNÖINTIPALVELUJA SATAKUNNASSA KIINTEISTÖSI PARHAAKSI

PYYDÄ TALOYHTIÖLLESI TARJOUS

Sakipa Oy Isännöinti | 02 6344 300 | info@sakipa.fi | avoinna ma-to 9-16, pe 9-14 (kesäaika 1.6.-30.8. pe 9-13)

Mitä lyhenteet kertovat isännöitsijöiden koulutuksesta?

Mitä lyhenteet isännöitsijöiden nimien perässä tarkoittavat ja mikä on niiden merkitys?

 Alla selvitystä keskeisimmistä lyhenteistä ja miten niiden saamiseksi pitää tehdä.

 

IAT on lyhenne Isännöinnin ammattitutkinnosta, joka on virallinen ammattitutkinto isännöintitehtävissä toimiviille. IAT lyhenne on syntynyt alalla tutkinnon suorittaneiden toimesta. Monet käyttävät sitä nimensä perässä, vaikka se ei ole virallinen lyhenne.

 

ITS eli Isännöitsijän koulutus ja tutkinto on jatkotutkinto ammatissa toimiville isännöitsijöille, jotka syventävät tietojaan ja taitojaan isännöinnin laajassa osaamisvaatimuskentässä ja laativat myös kirjallisen opinnäytetyön. Koulutuksen pääsyvaatimuksina on vähintään vuoden päätoiminen isännöintikokemus ja sopivaksi luettava aiempi koulutus. Koulutus kestää puolitoista vuotta.

 

AIT eli Johtavan ammatti-isännöitsijän koulutus ja tutkinto on toinen, ja alan korkein, jatkotutkinto ammatti-isännöitsijöille. Koulutukseen osallistuvilla on taustalla vahva osaaminen isännöintialalla ja usein isännöintitoimen ohella esimies- tai johtamisvastuu edustamassaan yrityksessä. Osallistujilta vaaditaan vähintään kaksi vuotta päätoimista isännöintikokemusta tai viisi vuotta vastaavaa kokemusta kiinteistöalalta ja sen lisäksi joko ITS-tutkinto tai opisto- tai ammattikorkeakoulutasoinen alalle soveltuva tutkinto. Koulutus kestää kaksi vuotta.

 

IEAT on isännöinnin erikoisammattitutkinto, joka on tarkoitettu kokeneille isännöintialan ammattilaisille. ITS- tai AIT-tutkinnon suorittanut, ammatissa aktiivisesti toiminut ja ammattitaitoaan ylläpitänyt ammatti-isännöitsijä voi yleensä hakeutua suoraan tutkinnon suorittajaksi ja näyttää osaamisensa vaativissa isännöinnin tehtävissä. Mikäli osaaminen vaatii täydentämistä, niin henkilökohtainen koulutuspolku tutkintoon on mahdollinen.

 

KISI on lyhenne, jota käytetään kiinteistösihteeritutkinnosta, jonka suorittavat kiinteistöalalla toimivat sihteerit toimisto- ja asiakaspalvelussa. Tutkinto vahvistaa alan ammatillisia perusvalmiuksia, joka pitää sisällään asunto-osakeyhtiölain ja huoneenvuokralain perusteet, vastuukysymyksiä, kirjanpitoa ja verotuksen perusteita sekä asiakkuuksia ja viestintää.

 

ITS ja AIT -tutkinnoista valmistuneiden nimet löytyvät osoitteesta www.kiinko.fi/osaamisalat-kiinkossa/isannointi-ja-asuminen

 

Isännöinnin ammattitutkintoa järjestävät useat oppilaitokset. Muut tässä mainitut koulutukset ja tutkinnot ovat Kiinteistöalan Koulutussäätiön järjestelmiä.

 

ISA on lyhenne auktorisoidusta isännöintitoimistosta ja tunnusta saavat käyttää vain ISA ry:n auktorisoimat isännöintiyritykset. Myös henkilöauktorisoituja isännöitsijöitä on, mutta henkilöauktorisointiin ei liity mitään lyhennettä. Lisätietoa auktorisoinnin edellytyksistä ja luettelo auktorisoiduista isännöintiyrityksistä löytyy osoitteessa www.isayhdistys.fi

Oheisesta linkistä pääset katsomaan henkilökuntamme koulutuksen

Henkilökunta