Siirry sisältöön

ISÄNNÖINTIPALVELUJA SATAKUNNASSA KIINTEISTÖSI PARHAAKSI

PYYDÄ TALOYHTIÖLLESI TARJOUS

Sakipa Oy Isännöinti | 02 6344 300 | info@sakipa.fi | avoinna ma-to 9-16, pe 9-14 (kesäaika 1.6.-30.8. pe 9-13)

Mitä kirjanpitäjien päivään kuuluu keskellä kiireisintä tilinpäätösaikaa?

Mitä kirjanpitäjien päivää kuuluu keskellä kiireisintä tilinpäätösaikaan?

Päätinpä kurkistaa Sakipa Oy Isännönnin kirjanpitäjien työpäivään näin tilinpäätöskiireiden keskellä. Kirjanpitäjien työt ovat hyvin monipuolisia ja täynnä määräpäiviä. Arvonlisäverojen tilitykset tulee tehdä 12. päivä kutakin kuuta. Palkanlaskentaan tuli uusia lisämääräpäiviä tulorekisterin myötä.

Normaaliin kirjanpitäjän päivään kuuluu laskujen tiliöintiä, laskujen kierrätystä ja maksamista. Kirjanpidossa suuri rooli on myös raportoinnilla, jota tehdään taloyhtiöiden hallituksille. Suoraan kirjanpito-ohjelmasta menee asukassivuille automaattisesti raportointia, joihin hallitukset jäsenet voivat asukassivujen kautta tutustua.

Myös asuntokaupat vaikuttavat kirjanpitäjän työhön eli kauppoja tehdessä kirjanpitäjien tulee tarkistaa lainaosuudet, jotka siirtyvät kaupanteossa uudelle omistajalle tai ne maksetaan pois.

Toisissa taloyhtiössä on palkkatyöntekijöitä esim. taloyhtiön suoraan palkkaama siistijä, joten työntekijöiden palkat tulee maksaa ajallaan. Palkanmaksun jälkeen tulee hoitaa myös kaikki viranomaisilmoitukset. Myös hallituksen kokouspalkkioita ja tilintarkastajien palkkiota maksetaan pitkin vuotta.

Mikäli taloyhtiössä tehdään remonttia, tulee urakkailmoitukset tehdä verottajalle urakan aikana. Urakkailmoituksista tehdään aloitus- kk- ja lopetusilmoitus.

Kaiken tämän muun työn ohella keväällä kirjanpitäjämme laativat tilinpäätökset heti alkuvuodesta. Juurikin nyt on tämä aika ja kirjanpitäjien työpäivät venyvät pitkiksi, jotta hallituksen kokoukset ja yhtiökokoukset saadaan pidettyä määräajassa.

Asiakaspalvelu on siirtynyt pitkälti sähköpostiin, mutta asiakkaita palvellaan vielä myös puhelimitse ja toimistolla.

Kirjanpitäjämme Pauliina Röppänen, Sari Bragge ja Sari Sipola ovat alansa ammattilaisia. Vauvalomaa viettää kirjanpitäjämme Taina Simolin. Sari Braggella on Kirjanpito I ja Kirjanpito II, jotka ovat Kiinteistöalan omia tutkintoja. Pauliina Röppänen suorittaa ko. tutkintoa parhaillaan. Sari Sipolalla on vuosikymmenien kokemus kirjanpitäjien työstä, joten tähän porukkaa voi luottaa ja hommat etenevät ammattitaidolla vauhdikkaasti.  Toimistossamme yleisestikin kuuluu ja näkyy työn ilo!

.