Siirry sisältöön

ISÄNNÖINTIPALVELUJA SATAKUNNASSA KIINTEISTÖSI PARHAAKSI

PYYDÄ TALOYHTIÖLLESI TARJOUS

Sakipa Oy Isännöinti | 02 6344 300 | info@sakipa.fi | avoinna ma-to 9-16, pe 9-14 (kesäaika 1.6.-30.8. pe 9-13)

Miksi kannattaa olla taloyhtiön hallituksessa?

Miksi kannattaa olla taloyhtiön hallituksessa ?

Kevään yhtiökokoukset alkavat olla loppusuoralla ja taas on valittu uusia hallituksen jäseniä moneen taloyhtiöön. Miksi kannattaa mennä mukaan oman taloyhtiön hallitukseen?

Taloyhtiön hallituksessa pääset vaikuttamaan ja kehittämään taloyhtiösi asioihin. Sitä kautta vaikutat mm. taloyhtiöisi viityisyyteen, kiinteistön kunnossapitoon ja omaisuuden arvoon. Taloyhtiössä asioita pitää katsoa pitkällä aikajäntellä, kuten yrityksenkin hoidossa. Mm. kiinteistöön tehtävät remontit tulee suunnitella hyvin etukäteen ja ajoittaa eri vuosille. Tässä on hallituksella suuri rooli, kertoo pitkäaikainen hallituksen jäsen Jussi Vanhahonko. Hän on toiminut oman taloyhtiönsä hallituksensa puheenjohtajana jo useita vuosia.

Taloyhtiön hallitus valvoo, että taloyhtiössä kaikki toimii ja hallitus toimii isännöitsijän kanssa tiivissä yhteistyössä.

On tärkeää, että hallitus toimii kiinteässä yhteydessä osakkaiden/asukkaiden kanssa. Säännöllisin muutaman vuoden välein tehdyt kyselyt edesauttavat strategian tarkennuksia. Yhtiökokousten yhteydessä järjestetettävä teemaisku ja vuorovaikutteisuus auttaa oikeiden asioiden eteenpäin viennissä.

Mikäli sinua kiinnostaa hallitustyöskentely, ei sinun tarvitse olla tekniikan, talouden tai juridiikan ammattilainen. Suurin merkitys on sillä, että sinulla on halu kehittää yhtiösi ja olet innokas oppimaan uusia asioita.

Nuorille taloyhtiön halltuksessa toimimisesta on hyötyä mm. tulevan uran kannalta, mm. rekrytoinnissa siitä saattaa olla merkittävää etua. Kyseessä on kuitenkin luottamustoimi ja sen mainitseminen CV:ssä on eduksi hakijalle.

Jussi Vanhahongon mielestä taloyhtiön hallituksessa toimimisen parhaita puolia on ollut:

     • Kiinteistöalan tuntemuksen lisääntyminen
     • Vaikuttaminen oman yhtiön tekniseen kuntoon ja taloudelliseen tilaan
     • Verkostoituminen sekä asukkaiden että toimijoiden kanssa