Siirry sisältöön

ISÄNNÖINTIPALVELUJA SATAKUNNASSA KIINTEISTÖSI PARHAAKSI

PYYDÄ TALOYHTIÖLLESI TARJOUS

Sakipa Oy Isännöinti | 02 6344 300 | info@sakipa.fi | avoinna ma-to 9-16, pe 9-13

Marraskuun kuukausitiedote

Taloyhtiön kuukausitiedote

Irrotitko lämmitysjohdon tolpasta ja autosta?

 

Syksyn kylmetessä ja talvikaudella esilämmitetty auto vähentää päästöjä ja säästää polttoainetta. Esilämmitetyllä autolla on myös mukavampi ajaa ja moottori kärsii vähemmän pakkaskelistä.

Muista aina irrottaa lämmitysjohto tolpasta ja autosta. Tolpasta riuhtaistu johto voi rikkoa pistorasian. Auton keulassa roikkuva johto voi pahimmillaan hakata ajomatkan aikana lommoja auton kylkeen.

Muista pitää myös tolpan luukku lukittuna. Avonainen luukku voi houkuttaa leikkimään pistorasioilla tai aiheuttaa muilla tavoin sähköiskun.

Auton sopiva lämmitysaika kannattaa säätää ulkoilman lämpötilan mukaan ajastimella tai etäohjauksella. Liian pitkästä lämmitysajasta ei ole hyötyä autolle.

Mikäli lämmitystolppa ei toimi, ota yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöintiyritykseen

Lintujen ruokkiminen taloyhtiössä

Lintulaudan tai muun lintujen ruokkimispaikan laittaminen taloyhtiön pihalle kuuluu sellaisiin pieniin asioihin, joista kannattaa keskustella etukäteen. Etenkin, jos lintulaudalle löytyy paikka hieman sivusta, kenelläkään ei todennäköisesti ole mitään asiaa vastaan. Hallitus voi antaa luvan, ellei asiasta ole kirjattu yhtiöjärjestykseen.

Yleensä ehdottaja ottaa vastuun tarpeiden hankkimisesta ja siitä, että paikka pysyy puhtaana. Asiasta on hyvä sopia etukäteen.

Nämä seikat kannattaa pitää mielessä:

  • Ruokapaikka kannattaa asettaa riittävän korkealle, etteivät rotat ja oravat pääse eväille. Oravia ei aina korkeuskaan pitele, vaan talipallo, lintulauta tai lyhde kannattaa asettaa metalli- tai muovitangon päähän, jonka yläreunaan viritellään muovinen kaulus.
  • Paikan on oltava sopivan hiljainen, jotta syömään uskaltautuvat myös aremmat linnut eikä lintujen ääntely ärsytä asukkaita.
  • Lintujen ruokintaa ei voi harrastaa vain hetken aikaa, koska linnut tottuvat tiettyyn paikkaan. Sen voi lopettaa vasta, kun maa sulaa ja linnut löytävät helposti ruokaa luonnosta.

Lintujen ruokkiminen kerrostalon parvekkeella tai ikkunalaudalla ei ole jo hygieniasyistä hyvien tapojen mukaista.

 

.