Siirry sisältöön

ISÄNNÖINTIPALVELUJA SATAKUNNASSA KIINTEISTÖSI PARHAAKSI

PYYDÄ TALOYHTIÖLLESI TARJOUS

Sakipa Oy Isännöinti | 02 6344 300 | info@sakipa.fi | avoinna ma-to 9-16, pe 9-14

Asunto Oy Porin Liisankatu 8:ssa linjasaneerus meneillään


ASUNTO OY PORIN LIISANKATU 8:SSA LINJASANEERAUS MENEILLÄÄN

Asunto Oy Porin Liisankatu 8:ssa on meneillään linjasaneeraus, joka alkoi 1.2.2020 ja siitä asti talo on tyhjänä asukkaista.

Asunto Oy Porin Liisankatu 8:ssa valmisteltiin linjasaneerausta parisen vuotta ja hanke päätettiin toteuttaa perinteisenä putkiremonttina. Hanke päätettiin toteuttaa, koska lähinnä viemäputkiston osalta tukkeutumisongelmat alkoivat olla säännöllisiä. Lisäksi yhtiön asuinhuoneistojen kylpyhuoneet olivat rakenteeltaan alkuperäisiä ja kaipasivat kohennusta. Yhtiössä oli myös joitakin vuotovahinkoja, kertoo isännöitsijä Ari Kuula

Hankeselvitys tehtiin syksyllä 2018 ja silloin tehtiin ensimmäiset päätökset. Suunnittelu tehtiin vuonna 2019 ja suunnittelussa selvitettiin uudet putkistolinjat käyttövedelle ja viemäreille sekä sähkölinjoille.

Asbestipurku osoittautui yhdeksi isoksi osa-alueeksi urakassa, toteaa työmaajohtaja Jukka Lehtiö Hensto Oy:lta, joka toimii linjasaneerauksen urakoitsijana.

Kiinteistön sähköt päätetiin uusia huoneistokeskuksille ja liesille asti kolmivaihesähköiksi, alkuperäisen yksivaihesähkön sijaan. Käyttövesi laskutetaan remontin valmistuttua huoneistoilta kulutuksen mukaisesti, joten oikeudenmukaisuus paranee myös talon kustannusten jakautumisessa. Työt alkoivat talossa 7.1.2020 ja urakka on valmis 31.8.2020. Tänä aikana asukkaat ovat pois talosta 5 kuukautta ja liikehuoneistojen toimintakatkot on pyritty minimoimaan. Kaikki kolme rappua jouduttiin tyhjentämään asukkaista samaan aikaan, koska vanhassa talossa putkistolinjat kulkevat niin, että linjasaneerausta ei voitu tehdä rappukohtaisesti.

Hallituksen puheenjohtaja Antti Harkila kertoo, että hallitus markkinoi remonttipäätöksen puolesta sloganilla: jotta pitäisimme parempaa huolta omaisuudestamme.

Asunto Oy Porin Liisankatu 8:n putkiremontin tiedottamisessa on käytetty mm. Sakipa Oy Isännöinnin taloyhtiöille tarjoamia asukassivuja sekä Tampuurin viestintätyökaluja, jotka ovat osoittautuneet putkiremontin aikana erittäin hyväksi tiedotuskanavaksi. Tällä tavalla on tavoitettu hyvin, niin osakkaat kuin asukkaatkin.