Tämä sivu on tulostettu Sakipa Oy:n internetsivuilta (www.sakipa.fi)Sakipa Oy Isännöinti > Isännöinti Pori > Tietoa asumisesta > Vastuunjako

Vastuunjako

Kuka korvaa?
Vastuunjakotaulukko on tarkoitettu sekä kiinteistöjen vastuuhenkilöille että osakkaille selkeyttämään korjaus- ja kunnossapitovastuukysymyksiä ja ehkäisemään niistä aiheutuvaa kiistelyä ja eripuraisuutta taloyhtiössä. Kun esimerkiksi pesuallas tai ikkuna menee rikki, löytyy Vastuunjakotaulukosta tieto kenelle kuuluu kyseisen kohdan kunnossapitovastuu.

Isännöitsijän työ helpottuu, kun hän voi viitata Vastuunjakotaulukkoon sen sijaan, että hänen olisi paneuduttava jokaisen vaurion vastuukysymyksiin erikseen. Näin erityisesti silloin, kun taulukko hyväksytään yhtiökokouksessa. Johdonmukaisesti noudatettuna Vastuunjakotaulukko edistää myös osakkaiden yhdenvertaisuutta.

Vastuunjakotaulukko perustuu asunto-osakeyhtiölakiin ja erityisesti sen 78 §:ään, ns. kunnossapitovastuupykälään. Vastuunjakotaulukko on laadittu Suomen Kiinteistöliiton juristien ja muiden kiinteistöalan asiantuntijoiden voimin.

Vastuunjakotaulukkoa julkaisee Kiinteistöalan Kustannus Oy, ja sitä voi tilata verkkokaupasta tai puhelimitse (09) 1667 6532 hintaan 4 euroa kappale. Kysy tarjousta yli 30 kappaleen eristä! Nyt saatavana myös verkkoversiona (tilaa www.kiinkust.fi).