Tämä sivu on tulostettu Sakipa Oy:n internetsivuilta (www.sakipa.fi)Sakipa Oy > Tiedotteet > Vuosi 2014 > Kiinanmuurin linjasaneerauksen ryhmäkorjaushanke valmistui

Kiinanmuurin linjasaneerauksen ryhmäkorjaushanke valmistui

Porissa valmistui merkittävä ryhmäkorjaushanke, missä tehtiin ns. linjasaneeraus eli putki- ja viemäri sekä muiden taloverkkojen peruskorjaus kolmeen taloyhtiöön samaan aikaan Satakunnankadulla. Satakunnankatu 18, 20 ja 22 osoitteissa olevissa taloyhtiöissä on huoneistoja yhteensä 191. Viimeisenä vastaanotettiin Asunto Oy Satakunnankatu 20 kohde aikataulun mukaisesti heinäkuun lopussa. Hanke toteutettiin yhtenäisellä suunnittelulla, kilpailutuksella ja urakoinnilla. Sopimukset tehtiin yhtiöittäin ja työt toteutettiin myös yhtiöittäin ja portaittain niin, että yhdessä portaassa korjaus kesti 3 kuukautta.

Heinäkuussa Porissa olevalla Pori areenalla puhuttiin paljon asumisesta ja kiinteistöjen korjauksista. Yhtenä korostuneena teemana olivat ryhmäkorjaukset, joista Kiinanmuuri on hyvä esimerkki. Ryhmäkorjauksilla haetaan etuja taloyhtiölle kustannussäästöinä ja laadun parantumisena. Putki- ja viemäriremonteissa on toistuvilla suorituksilla huomattava merkitys ja kun pääosin samanlainen suoritus toistuu 191 asunnossa, edut ovat huomattavat myös laadullisesti ja aikataulujen hallinnan osalta.

Kiinanmuurin kohteen rakennuttajana on alusta alkaen toiminut Sakipa Oy, joka on hoitanut myös rakennustöiden valvonnan. Pääurakoitsijana on ollut MVR Yhtymä Oy. LVI- työt on tehnyt Geoputki Oy ja sähkötyöt Sähkö-Pori Oy.

Toimitusjohtaja Eino Taulu pitää hanketta onnistuneena ja saatu palaute on ollut myönteistä. Korjaus tehtiin perinteisellä tavalla ja samalla kiinnitettiin suunnittelussa huomiota keittiöiden ja kylpyhuoneiden uusintaan ja tilojen modernisointiin nykyaikaisia vaatimuksia vastaavalle tasolle, mikä on tärkeää, kun taloyhtiössä ja asunnoissa tehdään näinkin isot uudistukset.