Tämä sivu on tulostettu Sakipa Oy:n internetsivuilta (www.sakipa.fi)Sakipa Oy > Tiedotteet > Vuosi 2014 > Kiinanmuurin linjasaneerauksen ryhmäkorjaushanke valmistui > Sampolassa uusittiin kerrostalojen julkisivuja ryhmäkorjauksena

Sampolassa uusittiin kerrostalojen julkisivuja ryhmäkorjauksena

Sakipa Oy:n rakennuttamana toteutettiin Porin kaupungin Sampolassa Hilllervontien varrella neljän kerrostaloyhtiön julkisivujen ryhmäkorjaus. Rakennustyöt suoritti kilpailutuksen jälkeen Jatke Oy. Julkisivujen uudistuksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Küttner Ky ja rakenteet Rakentajainpalvelu Hartekat Oy.

Rakennukset olivat 5-portaisia ja rakennettu 1974- 1976. Asuntoja on kohteissa yhteensä 203. Kokonaiskustannukset olivat n. 1,7 M€. Korjaustyöt alkoivat 16.9.2013 ja valmistuivat heinäkuun lopulla 2014.

Julkisivukorjaus tehtiin tuulettuvalla lämmöneristetyllä seinärakenteella joko vanhan pesubetonipinnan päälle tai se purkaen. Pinnoite on Cembrit- kuitusementtilevy. Uutta julkisivupintaa ja lämmöneristystä oli 5 342 m2.

Hanke pysyi hyvin aikataulussa ja lisäkustannukset olivat varsin kohtuulliset. Ryhmäkorjaushankkeissa on tärkeää, että yhteinen projektinvetäjä/rakennuttaja on mukana hankkeessa alusta alkaen ja heti alussa tehdään sopimukset taloyhtiöiden välillä yhteisistä pelisäännöistä.