Tämä sivu on tulostettu Sakipa Oy:n internetsivuilta (www.sakipa.fi)Sakipa Oy > Tiedotteet > Vuosi 2010 > Palvelutaloja vanhuksille

Palvelutaloja vanhuksille

Sakipa Oy on rakennuttanut vanhuksille palvelutaloja. Heinäkuun alussa saatiin käyntiin Mikkelissä Rokkalan palvelutalon rakennustyöt, joiden pääurakoitsijana on Skanska OY.

Oman maakunnan kohteita ovat olleet Palvelutalo Esperi Ulvilaan ja Nakkilassa Palvelutalo Keinusstoolin perusparannus ja muutostyö tehostettuun palveluasumiseen sopivaksi.

Yhteistyössä HF- Asunnot Oy:n/Kiinteistö Oy Rauhanlähde I yhtiön ja Attendo MedOne Hoiva Oy:n kanssa on toteutettu Palvelutalot Hämeenlinnaan ja Kokkolaan. Rakenteilla olevia kohteita ovat Harjavallan, Forssan ja nyt siis Mikkelin palvelutalot. Lisäksi Sakipa konsultoi Ara-tehtävien ja rahoituksen hoidon puoleen tusinaan muita kohteita eri puolella Suomea.

Vanhusten määrän kasvu ja eliniän pidentyminen tulevat merkitsemään suurta vanhusten asuntojen tarvetta Suomessa ja maakunnassa. Muutokseen ja tarpeeseen on syytä varautua riittävän ajoissa. Valtiovalta on korostanut omissa suunnitelmissaan ja talousarviossa varautumista vanhusten ja muiden erityisryhmien asunto-olojen parantamiseen. Seuraava investointiavustusten ja korkotukilainojen hakuaika on syksyllä. Kalliista ja raskaasta laitoshoidosta kannattaa kunnissa päästä eroon.