Asukassivut
Sakipa Oy
Ra­ken­nut­ta­mi­nen »
Kiinteistökonsultointi Pori »
Yh­teys­tie­dot »
Tie­dot­teet
» Vuosi 2015
» Vuosi 2014
» Vuosi 2013
» Vuosi 2012
» Vuosi 2010
» Vuosi 2009
» Vuosi 2008
Sakipa Oy > Tiedotteet > Vuosi 2009 > Sakipa rakennuttaa Paulakoti-palvelutaloja vanhuksille

Sakipa rakennuttaa Paulakoti-palvelutaloja vanhuksille

Julkaistu 14.9.2009, päivitetty 17.12.2012
Sakipa Oy on solminut yhteistyösopimuksen Fennia- ryhmään kuuluvan Kiinteistö Oy Rauhanlähde I nimisen yhtiön ja Attendo MedOne Hoiva Oy:n kanssa tarkoituksena tuottaa palvelutaloja vanhuksille. Kiinteistöyhtiön omistaa yleishyödyllinen HF-Asunnot Oy (Eläke- Fennia ja Henki- Fennia).

Kiinteistö Oy Rauhanlähde I toteuttaa Paulakoti- nimellä tunnettuja palvelutaloja Hämeenlinnaan, Tampereelle, Kokkolaan, Harjavaltaan ja Forssaan. Näissä kohteissa Sakipalla on kokonaisvastuu rakennuttamisesta. Savonlinnan, Helsingin, Rovaniemen, Joensuun ja Kotkan kohteissa Sakipa vastaa Ara-asioiden hoidosta, tonttiselvityksistä ja rahoituksen kilpailutuksesta.

Perusmummola eli Paulakoti on n. 60 paikkainen tehostetun vanhusasumisen palvelutalo. Asuntojen lisäksi kohteessa on ryhmäkoti- ja palvelutilat. Valtion tukena on pääosassa investointiavustus ja korkotuki. Kiinteistöyhtiö/Fennia-ryhmä on ns. yleishyödyllinen investori ja Attendo MedOne Hoiva Oy tuottaa vanhuspalvelut. Tämä malli tuottaa edulliset kilpailukykyiset hyvän laadun palvelut vanhuksille. Kaupunkien ei aina tarvitse sijoittaa tai ottaa vastuuta palvelutalojen seinistä.

Kohteista Hämeenlinna ja Kokkola ovat koerakentamiskohteita, joiden rakentajana toimii Hartela Oy. Muut kohteet kilpailutetaan. Perusmummolassa pyritään samantyyppiseen rakennukseen ja ratkaisuun. Kohteiden suunnittelussa on mukana kolme arkkitehtitoimistoa. Erikoissuunnittelussa on pyritty mahdollisimman pitkälle samoihin suunnittelijoihin. Hankkeiden rahoituksen järjestävät Kuntarahoitus Oyj ja Pohjola Pankki Oyj.

Hämeenlinnan ja Savonlinnan kohteet ovat käynnistyneet. Tampereen ja Kokkolan työt ovat alkamassa. Muiden hankkeiden työt on tarkoitus aloittaa tämän vuoden aikana eli kuokka maahan ennen routaa. Näin kyetään elvyttämään vaikeaa rakennusalan työllisyystilannetta ja myös saamaan uudet tilat mahdollisimman palvelemaan kaupunkien tarpeita vanhusten palveluiden järjestämisessä.
Päivitetty 17.12.2012 - Tulostettava versio -
Sakipa Oy & Sakipa Oy Isännöinti
Yrjönkatu 15, 28100 Pori
Puh. 02-634 4300
Fax. 02-634 4399

» Julkisivuremontti Pori
» Linjasaneeraus Pori
Internetissä:
info(at)sakipa.fi
etunimi.sukunimi(at)sakipa.fi
www.sakipa.fi

» Rakennuttamispalvelu Pori
» Asuntojen vuokraus, Pori Nakkila
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 16.00
Toimisto sijaitsee Teljäntorilla A-portaassa, 6 krs.
Ajo parkkitaloon Antinkatu 16 kautta

» Isännöinti Pori
» Kiinteistökonsultointi Pori
HakoCMS