Tämä sivu on tulostettu Sakipa Oy:n internetsivuilta (www.sakipa.fi)Sakipa Oy > Tiedotteet > Vuosi 2009 > Sakipa on mukana kerrostalojen julkisivujen korjaushankkeissa

Sakipa on mukana kerrostalojen julkisivujen korjaushankkeissa

Sakipa on kesän aikana ollut mukana rakennuttajana mielenkiintoisissa kerrostalojen julkisivujen korjausprojekteissa. Asunto Oy Petrellinkulman vanhan arvokiinteistön julkisivu kunnostetaan kunnioittaen kivi-Porin ympäristöä ja historiaa. Kirkon vieressä oleva talo saa uuden ilmeen. Rakennustyöt tekee Veljekset Mäkilä Oy. Työt ovat valmistumassa syyskuun lopussa.

Asunto Oy Otavantähden julkisivun uudistaminen on edennyt päätösvaiheeseen. Hanke on valmisteltu ja suunniteltu sekä kilpailutettu. Hankkeen toteutuksesta päättäminen on etenemässä yhtiökokouksen päätökselle. Työt on tarkoitus aloittaa vielä syksyn aikana. Tämän kohteen suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Asmala Oy ja rakennesuunnittelusta Rakentajainpalvelu Hartekat Oy. Tiililaattapintaisen julkisivun uudistamisen tekee mielenkiintoiseksi päätös toteuttaa hanke ns. purkavalla menetelmällä eli kosteussyistä irrotetaan ensin huonossa kunnossa oleva tiililaattapintainen kuorielementti, mikä korvataan uudella ja samalla uusitaan lämmöneristykset.

Sakipa on aikaisemmin rakennuttanut julkisivu- urakoita mm. suuret alueelliset kerrostaloalueet Etelä-Koivulassa ja Herralahdessa sekä muita yksittäisiä kohteita.