Tämä sivu on tulostettu Sakipa Oy:n internetsivuilta (www.sakipa.fi)Sakipa Oy > Tiedotteet > Vuosi 2009 > Korjausrakentamisen valtion tuki on nyt poikkeuksellisen suuri

Korjausrakentamisen valtion tuki on nyt poikkeuksellisen suuri

Taloyhtiöillä on nyt mahdollisuus saada poikkeuksellisen suurta valtiontukea korjausrakentamiseen ja sen suunnitelmalliseen valmisteluun. Nykyiset tuet ovat:

Suunnitelmallisen korjaamisen edistämiseen myönnettävät avustukset ovat:
- kuntoarvioiden laatiminen en. 50 %,
- kuntotutkimusten tekoon en. 50 %,
- perusparannuksen suunnitteluun en. 50 %

Energia- avustuksia ovat:
- energia- katselmuksiin; en. 40 %
- ulkovaipan korjaamiseen (ikkunat, lisälämmön er.) tuki/yksikkö
- ilmanvaihtojärjestelmiin 10 %
- lämmitysjärjestelmiin ja uusiutuviin en. lähteisiin 10 % (15 %)

Hissi- avustuksia ovat:
- uusi hissi vanhaan kerrostaloon en. 50 %,
- vanhan hissin perusparantaminen tai liikuntaesteen poisto en. 50 %

Em. avustusten hakuaika päättyy 3.4.2009, mihin mennessä avustushakemukset on jätettävä kuntiin. Hissin rakentamista ja vanhaan kerrostaloon rakennettavan hissin suunnittelua koskevat avustukset voidaan hakea kunnan kautta Aralta myös normaalin hakuajan jälkeen. Lisätietoja avustuksista on saatavissa Aran kotisivuilta ja myös Sakipasta.

Kotitalousvähennyksellä on vaikutus myös taloyhtiöiden remontteihin, vaikka samanaikaisesti ei voi hyödyntää avustusta ja kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys tulee kyseeseen osakkaan vastuulle kuuluvissa remonteissa, joita voivat olla esim. pesuhuoneen laatoitus ja keittiöiden uusinta. Henkilökohtaisessa verotuksessa voidaan vähentää palkkakustannuksia 3 000 euroa henkilöä kohti eli puolisot yhteensä 6 000 euroa vuodessa. Lisätiedot mm. www.vero.fi.

Korjaustoimintaa tuetaan myös valtion korkotuella, mikä myönnetään rahalaitoksen lainalle. Tuettavan lainan enimmäismäärä on enintään 40 % kokonaiskustannuksista. Energiataloudellisten korjausten korkotuettavaksi osuudeksi on esitetty enintään 50 %. Korkotuki on 28 % korosta ja sitä maksetaan enintään 15 v ajan.

Hallitus on elvytyspakettiin liittyen tehnyt eduskunnalle esityksen, että taloyhtiöille myönnettäisiin 10 %:n korjausavustus em. mainittujen avustusten lisäksi ajalla 01.02.2009 – 31.12.2009 alkaviin korjaushankkeisiin. Esitys on menossa eduskunnan käsittelyyn. Tarkemmat tiedot asunto- osakeyhtiöille ja myös vuokrataloille myönnettävistä ehdoista saadaan myöhemmin. Tämä tilapäinen avustus edellyttää pikaista päätöksen tekoa, koska avustus sidottaneen tämän vuoden aloituksiin. Korjausrakentamisen toteutus on edullista nyt, kun rakentamisen hinnat ovat alentuneet ja kehitys näyttää jatkuvan.

Sakipa Oy:n korjausrakentamisen palvelutuotteet ovat:
- kuntoarviot ja julkisivujen kuntotutkimukset, myös kuntotodistukset,
- korjaushankkeiden rakennuttaminen käsittäen mm. suunnittelun ja rakentamisen kilpailuttamisen, hankkeiden projektinjohdon ja valvonnan,
- korjausavustusten hakemisen ja rahoituksen kilpailuttamisen.

Sakipa Oy tekee myös isännöitsijätodistuksen osana annettavia energiatodistuksia ja ns. laajennettuja energiakatselmuksia, joita edellytetään energiakorjauksien avustusten saantiin.

Kysy Sakipasta tarjousta palveluistamme.
Ks. yhteystietomme kotisivuiltamme.
Tarjouspyynnön voit tehdä myös netin kautta.